Hafta arası koşuşturmalı ve yorucu geçince hafta sonu uzun süre, keyifle yapılan kahvaltı sofralarını iple çekiyorum. Bir de sıcacık ev yapımı börek veya poğaça varsa kahvaltının keyfine doyum olmuyor.
Bu tarifi Sevgili Dilek 'in birbirinden güzel tarifleri ile dolu Sakız Enginar sayfasından almıştım. Yumuşacık, bol malzemeli , çok lezzetli bir tarif. Bu güzel tarif için Dilek ' e teşekkür ederim.
Beni Facebook'ta takip etmek isterseniz buraya tıkladıktan sonra açılan sayfayı beğenmeniz yeterli...
Gereken Malzemeler:
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta
2 adet taze soğanın yeşil yaprakları
1 adet sarı biber
1 adet kırmızı biber
Küçük doğranmış sucuk (dilerseniz pastırmada olabilir)
İnce kıyılmış maydanoz, dereotu
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
6 çay bardağı un (Söke Un kullandım)
Üzerine :
1 adet yumurta akı
Rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı :
Taze soğan, renkli biberler ve sucuğu küçük küçük doğrayın.
Yoğurma kabına unu (önce 5 çay bardağı unu ) ve kabartma tozunu eleyip ortasına yoğurt ,yumurta ve zeytinyağını ekleyerek tüm malzemeyi karıştırın. Gerekirse 6. bardak unu yavaş yavaş ilave edin. Doğradığınız malzemeleri de ilave edip yoğurup, yumuşak bir hamur tutun.
Fırın tepsisine yağlanmış kağıt serin hamurdan kopardığınız parçaları yuvarlayın.
Aralıklı olarak fırın tepsisine yerleştirdiğiniz poğaçaların üzerine fırça ile yumurta akı sürün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
Fırından çıkartıp üzerlerine kaşar peyniri rendesi serpip 5-6 dakika peynirler eriyinceye kadar tekrar fırına verin.
Bunu E-postayla Gönder BlogThis! Twitter'da Paylaş Facebook'ta Paylaş
No comments:
Post a Comment