Haftasonu kızlarımla yaptığım eğlenceli bir pasta oldu.Tadı enfes,yapması kolay ,mutlaka sevdiklerinize yapın.8-10 kişilik bir pasta oluyor ,size ve sevdiklerinize yeterli olacaktır :)
Kremalı ve Çikolatalı Pasta
Pasta keki için;
. 4 adet yumurta
. 1 su bardağı toz şeker
. 1/4 su bardağı sıvı yağ
. 1,5 su bardağı un
. 1 paket kabartma tozu
. 3- 4 yemek kaşığı kakao
Çikolatalı krema için;
. 100 gr.bitter çikolata
. 1 su bardağı süt
. 3- 4 yemek kaşığı nişasta
. 4 yemek kaşığı toz şeker
. 1/2 limon suyu
Beyaz krema için ;
. 2 paket krem şanti
. 1,5 su bardağı süt
arasına ve ıslatmak için ;
vişne suyu ve vişne taneleri
Yapılışı ;
. Oda sıcaklığındaki yumurtaları şekerle beraber iyice çırpın.Sıvı yağ ekleyip çırpmaya devam edin.Un kakao ve kabartma tozunu ekleyip yavaşça spatula yardımıyla karıştırın ve yağlı kağıt konulmuş yuvarlak kelepçeli kalıbınıza dökün.Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin.Krema için süt nişasta ve şekeri sos tenceresine koyup pişirin ocağın altını iyice kısın ve çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırın.Limon suyunu ekleyip mikserle çırpın.Soğumuş keki enine ikiye kesin .Tabanını servis tabağına alın keki ıslamak için bir kaç çorba kaşığı kadar vişne suyu ile ıslatın.(Bende vişne kopmostosu vardı onun suyunu ve tanelerini kullandım çok lezzetli oldu).Islattıktan sonra kek tabanının üzerine çikolatalı kremanın yarısından biraz azını sürün ve krem şantinin yarısından fazlasını sürün.Vişne tanelerini yerleştirin.Üzerine diğer kek katını yerleştirin ve kalan çikolatalı kremayı kekin her tarafına sürün.Krem şantiyi sıkma torbasına alın ve dilediğiniz gibi süsleyin.Çikolata parçalarıyla kenar kısımlarını süsleyebilirsiniz.Bir gece dolapta dinlendirin.
Afiyet olsun.
No comments:
Post a Comment