Tarifimi Çay-Kahve Bahane etkinliği için Marifetane arkadaşıma gönderiyorum.Sevgiler.
BİSKÜVİLİ İRMİK TATLISI
MALZEMELER: (Büyük Borcam tepsi için) 2 Kilo Süt 14 Yemek Kaşığı Şeker 16 Yemek Kaşığı İrmik 1 Yemek Kaşığı margarin 1 Su Bardağı dövülmüş ceviz içi 1 Paket Kakaolu bisküvi 1 Paket Vanilya Tarçın (İsteğe göre) HARCININ HAZIRLANMASI: 1Paket Kakaolu bisküvi blendırdan geçirilir, içine ceviz ve tarçın konulur karıştırılır. harç hazırlanmış olur. YAPLIŞI: Süt, Şeker ve irmik muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir, ocaktan inmesine yakın margarin ve vanilya konulur karıştırlır. Borcam tepsi ıslatılır (isteğe göre kaç kat yapılacaksa ona öre hazırlanan muhallebi tepsiye dökülür.)1/3 'ü tepsiye dökülür üzerine hazırlanan harç üzerine serpilir, tekrar muhallebi harç, muhallebi ve geri kalan harç üzerine dökülerek soğuduktan sonra servis yapılır. AFİYET OLSUN...:) |
Merhaba Sevgili İzleyenlerim..!!
Pazar günü kızımın arkadaşları davetlimizdi.. Kızımın arkadaşlarının isteği üzerine onlara Mantarlı Milföy,Tavuk Çorbası,bisküvili İrmik Tatlısı ikram ettim.. Güzel bir pazar günü.. :)
MANTARLI MİLFÖY
Merhaba arkadaşlar yaptığım Milföylü Mantarı (Sibelozmen. blogspot.com) 71. Porselen Demlik Çay ekinliğine gönderiyorum.
MALZEMELER:
*10 adet Milföy
*yarım kg Mantar
*150 gr Kıyma
*2 büyük boy Soğan
*yarım çay bardağı Sıvıyağ
*2 adet Yumurta
*yarım çay bardağı Süt
*1 su bardağı rendelenmiş Kaşar Peyniri
*Tuz,Kara biber,Kırmızı biber,Kekik
*kalıpları yağlamak için Sıvıyağ
YAPILIŞI:
Kalıplar sıvıyağ ile yağlanır,soğanlar yemeklik doğranır,sıvıyağda kıyma ile birlikte sotelenir. Doğranan mantarlar eklenerek suyunu çekene kadar pişirilir,soğuduktan sonra içerisine diğer malzemeler konularak harç hazırlanır.Milföyler yağlanan kalıplara yerleştirilir.Çatalla milföylerin altları bir kaç yerinden delinir.Hazırlanan harç milföylerin içine konularak 175 decere fırında kızarana kadar pişirilir..
AFİYET OLSUN.. :)
KOLAY BAKLAVA
01.02.2012
MALZEMELER:
1 Su Bardağı Süt
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Adet Yumurta
1 Yemek Kaşığı Limon Suyu
1 Tutam Tuz
Un
ŞERBETİ İÇİN:
3 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
1 limonun 1/4'ü(kabuğuyla beraber)
Malzemeler konularak şerbet hazırlanır.
YAPILIŞI: Yukarıda verilen tüm malzemeler konularak kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir.Ceviz büyüklüğünde 40 adet yumak yapılır.Daha sonra yumaklar ufak ufak nişastayla açılır,açılan yumaklar 5 tane üst üste konulur (aralarına nişasta serpilir).Tepsinin büyüklüğüne göre açılır, bu işlem yumaklar bitene kadar yapılır.4 tane üst üste açılan yufka serilir.Üzerine dövümüş cevizle karıştırılmış şeker serpilir.Açılan diğer 4 yufka üstüne serilir.Baklavaya isteğe göre şekil verilerek dilimlenir.Tere yağı sıvı yağla karıştırılır,eritildikten sonra baklavanın üzerine dökülür.Fırında kızartılır , hazırlanan şerbet üstüne dökülür,servis yapılır..
NOT: Baklava soğuk,şerbet ılık olacak.
AFİYET OLSUUUNNN =)
*KADAYIFLI TAVUK GÖĞSÜ*
22.01.2012
Merhaba arkadaşlar yaptığım Kadayıflı Tavuk Göğsü Pastamı (Sibelozmen. blogspot.com) 71. Porselen Demlik Çay ekinliğine gönderiyorum.
MALZEMELER:
500 gr. Kadayıf
1 Çay Bardağı Toz Şeker
Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
2 Yemek Kaşığı Kakao
Bütün bu malzemeler konularak harman yapılır.Teflon tavada kızartılır.Soğumaya bırakılır.
TAVUK GÖĞSÜ İÇİN MALZEMELER:
1 Kilo Süt (5 su bardağı)
4 Yemek Kaşığı Un
6 Yemek Kaşığı Toz Şeker
1 Paket Vanilya *
1 Yemek Kaşığı Tereyağı *
'*' işaretli malzemeler hariç diğer bütün malzemeler konularak,tavuk göğsü katılaşıncaya kadar pişirilir.Ocaktan indirildikten sonra 1 Yemek Kaşığı Tereyağı ve Vanilya konularak mikserle 5 dk. bir 2 kere çırpılır.Borcam tepsinin altına kavrulan kadayıfın yarısı serilir.Üzerine tavuk göğsü dökülür.Tekrar geri kalan kadayıf üzerine serilir.Buzdolabında soğuyana kadar bekletilir.Daha sonra servis yapılır.. AFİYET OLSUN... :)
PİYANO KEK
MALZEMELER:
3 YUMURTA
3 Kahve Fincanı ŞEKER
1 Kahve Fincanı SU
2 Yemek Kaşığı KAKAO
3 Kahve Fincanı UN
1 Paket KABARTMA TOZU
1 Paket VANİLYA
YAPILIŞI:
Bütün malzemeler konularak mikserle çırpılır.Hazırlanan kek hamuru, yağlanmış tepsiye dökülür.180 derece fırında pişirilir.Fırından çıkarıldıktan sonra kek sıcakken üzerine büyük kupa bardağı süte 2 tatlı kaşığı nescafe ilave edilip sıcak kekin üzerine dökülür.
KREMASI:
1,5 Çay Bardağı ŞEKER
1,5 Çay Bardağı UN
2,5 Su Bardağı SÜT'ten krema pişirilir.Pişirildikten sonra mikserle çırpılıp soğumaya bırakılır.1 su bardağı süte 1 paket krem şantiilave edilerek mikserle çırpılır.Bir süre buzdolabında bekletilen krem şanti kremanın üzerine sürülür.Üstüne çikolata rendelenip,damla çilolata serpilerek servis edilir. ..AFİYET OLSUN...
SADRAZAM LOKUMU
(Aşağıda Gösterilen Şekillerdeki gibi İsteğe
Göre Süslenebilir)
ÜZERİNE BÜSKÜVİ RONDODAN ÇEKİLEREK DÖKÜLEBİLİR ŞAM FISTIĞI İLE SÜSLENEBİLİR |
MOZAİK PASTA
DEĞERLİ İZLEYENLERİM SABAH KAHVALTISI BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ OLDUĞUĞUNDAN MUTLAKA DEĞİŞİK BİRŞEYLER HAZIRLAMA İSTEĞİ DUYUYORUM
PEYNİRLİ KANEPE
VAZGEÇİLMEZİMİZ
ÖZELLİKLE OĞLUMUN
SÜTLAÇ
Merhaba arkadaşlar yaptığım Kadayıf Dolmasını (Sibelozmen. blogspot.com) 71. Porselen Demlik Çay ekinliğine gönderiyorum.
MALZEMELERİ :
KADAYIF,CEVİZ.SIVI YAĞ
YUMURTA
YAPILIŞI :Birmiktar kadayıf alınır dikdörtgen şeklinde açılır arasına dövülmüş ceviz konulur dolma şeklinde sarılır, (Şekilde görüldüğü gibi) daha sonra yumurta akıyla birlikte köpük haline gelene kadar çırpılır,sarılan kadayıflar yumurtaya batırılır ve bir tepsiye konularak biraz bekletilir daha sonra kızgın sıvI yağda kızartılır.(Eğer hemen yenilirse kızartma sıcak şelbet soğuk olacak,Daha sonra yenilirse Kızartma soğuk şelbet sıcak olacak.) Soğuk Şelbete batırılır daha sonra servis yapılır. Afiyet olsun
ŞELBETİ İÇİN:
3 SUBARDAĞI TOZ ŞEKER. 4 SUBARDAĞI SU , ÇEYREK LİMON (Kabuğuyla Birlikte) konularak şelbet pişirilir.
NOT:Kaynamaya çıktıktan sonra kısık ateşde 25 dakika kaynatılır.
MİLFÖYDEN PEYNİRLİ BÖREK
İKİ RENKLİ KURABİYE
(Yapılış Aşamaları)
NOT:Çok Güzel Oluyor Denemenizi tavsiye ederim.
Merhaba arkadaşlar yaptığım İki renkli kurabiyemi (Sibelozmen. blogspot.com) 71. Porselen Demlik Çay ekinliğine gönderiyorum.
MALZEMELERİ: 1Paket Margarin 1 Su bardağı toz şeker Kakao-Un 2 Adet Yumurta (Birinin akı ayırt edilecek) 1 Çay Kaşığı Karbonat 1 Paket Vanilya 1 Su bardağından eksik yoğurt. YAPILIŞI: Margarin şekerle birlikte yoğrulur diğer malzemeler ilave edilir kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlanır.Daha sonra hamur ikiye bölünür, bir parçasına kakao dökülerek tekrar yoğrulur bir beyaz bir renkli hamurdan alınarak şekillerde görüldüğü gibi simit hazırlanır bir yüzü yumurta akına batırılarak çekilmiş ceviz batırılır 180 derece fırında kızartılır.AFİYET OLSUN |
NOT: İSTENİLİRSE İKİ RENKLİ KURABİYENİN HAMURUNDAN AŞAĞIDA
GÖSTERİLEN ŞEKİLLERDE VERİLEBİLİR
LABNE PEYNİRLİ PASTA |
1 Adet Hazır Kek
1Yemek Kaşığı Neskafe
8 yemek Kaşığı Toz Şeker
2 Adet Yumurta
3 Yemek Kaşığı Un
1 Kilo Süt
1 Paket Labne Peyniri
YAPILIŞI: Neskafe 1 Su Bardağı Suda eritilir ve kekin iç kısımları ıslatılır.Şeker ,Yumurta ,Un,Süt iyice karıştırılıp pişirilir
pişdikten sonra mikserle çırpılır soğuduktan sonra içine Labne Peyniri ilave edilir tekrar miskerle çırpılır bu krema kekin üzerine dökülür isteğe göre üstü süslenebilir. AFİYET OLSUN
İNCİRLİ CEVİZLİ KEK
Bana bazı gelen misafirlerimden özellikle yaşlı olanlar Krem Şantili , Kremalı ve Kakaolu pastaları Sevmediklerini söyledikleri zaman, birdaha ben onlar geldiğinde meyveli cevizli v.b.gibi kekler yapıyorum.
MALZEMELERİ:
4 Yumurta
1,5 Su Toz Şeker1,5 Su bardağı Süt
1 Su bardağı Sıvı yağ
1Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
İncir (İsteğe göre miktarı ayarlanır kare kare doğranır)
Ceviz( " " " " Cevizler biraz iri olacak )
Un
YAPILIŞI :
Yumurta ile Toz Şeker köpük haline gelene kadar mikserle çırpılır diğer malzemeler sırasıyla konularak Kek Hamuru elde edilir.Çok az yağlanmış Borcam Tepside pişirilir soğudukan sonra servis yapılır .AFİYET OLSUN
OĞLUMUN KELLOGGS'SUYLA
YAPTIĞIM PASTA
PORTAKAL SUYU İLE YAPTIĞIM JÖLELİ PASTA |
KIYMALI BOHÇE BÖREĞİ
(İSTENİLEN HARÇTAN YAPILABİLİR)
MADEN SULU BÖREK
(SU BÖREĞİ KADAR GÜZEL OLUYOR.)
YAZIN BAHÇEDE YETİŞTİRDİĞİM KABAK
6 KİŞİLİK
MALZEMELERİ:
5-6 DİLİM BAL KABAĞI
2 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 PAKET VANİLYA
CEVİZ
YARIM ÇAY BARDAĞI SU
YAPILIŞI:
KABAKLAR SOYULUR DİLİMLERİN TENCEREYE KONULUR ÜZERİNE TOZ ŞEKER DÖKÜLÜR YARIM ÇAY BARDAĞI SU İLAVE EDİLEREK KISIK ATEŞDE PİŞİRİLİR ATEŞDEN ALINMADAN ÖNCE ÜZERİNE VANİLYA DÖKÜLÜR SOĞUDUKTAN SONRA CEVİZ SERPİLEREK SERVİS YAPILIR.
AFİYET OLSUN
EV YAPIMI YUFKA BÖREĞİ
MALZEMELERİ
Un ,Su Tuz
YAPILIŞI
Malzemeler katılıp hamur elde edilir.
Daha sonra hamur yumaklara bölünür, yumaklar tek tek açılır bir tarafdanda sacda pişirilir resimde görüldüğü gibi katlanır ve kurutulur.
Börek yapılmak istendiği zaman bu yufkalar çeşme altında ıslatılarak arasına istenilen harç konularak teflon tencerede çok az zeytin yağında kızartılır
AFİYET OLSUN
GÜL REÇELİ İLE ŞEFTALİ REÇELİ
(BAHÇEMİZİN ÜRÜNLERİ)
GÜL REÇELİ
MALZEMELERİ :
1 Kilo reçellik gül
5 Kilo Şeker
1 Yemek Kaşığı Limon tuzu
YAPILIŞI :
Gül temizlenir , elenir ,yıkanır 1 kilo şeker ile iyice yoğrulur. Daha sonra 4 kilo şeker ile 4,5 kilo su tencereye konulur şerbet haline gelene kadar kaynatılır , gül içine konulur 45 dakika kadar tekrar kaynatılır indirmeye 5 dakika kala limon tuzu konulur bir beş dakika daha kaynatılır soğumaya bırakılır, soğuduktan sonra cam kavonozlarda muhafaza edilir. GÜLE GÜLE YİYİN
Kesinlikle onerdigimiz ilginc yazilar : kek börek kurabiye pasta
No comments:
Post a Comment