MERHABA SEVGİLİ TAKİPÇİLERİM
TAM BUĞDAY UNLU BÖREK ,ISPANAKLI FIRIN BÖREĞİ
çook özel,güzel ve lezzetli bir börek
neden mi dostlar ? ilk kez çok az miktarda ıspanak ektik bir kez salatasını yaptım,bu böreği pişirdim 1 kerelik daha var hepsi bu kadar ama ekmenin ve ürün toplamanın zevkini yaşamak çok özel ve güzel bir duygu :)
yani ıspanaklar tamamen doğal şartlarda yetişti küçük yapraklı körpeyken topladık :)
hamuru ise: tam buğday unlu,sızma zeytinyağlı :)
yıkadığım ıspanakları çok küçük oldukları için yapraklarını hiç kesmeden bütün olarak geniş bir kaba koydum,
2 adet ince doğradığım kuru soğanı,
250 gr tuzsuz kaşar lorunu,
az sızma zeytinyağını,
tuz,kimyon,karabiber,pul biber,kuru naneyi karıştırdım
ekmek makinesinde 3 kup tam buğday ununu(çok azı beyaz un),
3 su bardağı ılık su(kontrollü koymak gerek,yumuşak hamur olacak),
1 tatlı kaşığı kuru maya,
1 tatlı kaşığı şeker,
1 tatlı kaşığına yakın tuz,
1 yemek kaşığı zeytinyağı ile hamur yoğuruldu,mayalandı
hamurun yarısını içini zeytinyağı ile yağladığım tepsiye incecik yerleştirdim,
çiğden hazırladığım iç malzemesini bolca yerleştirdim,
kalan hamuru ellerimi yağlayıp çekeleyerek üst kat olarak yerleştirdim,
biraz daha mayalanmasını beklemek gerek,
dilimleyip üzerine 1 kaşık yoğurt,1 kaşık zeytinyağı,1 yumurtayı çırpıp sürdüm,
susam ve çörekotu döküp 210 c pişirdim
No comments:
Post a Comment