Mayhoş ,şık görünüm ve nefis bir tarif isterseniz sizlere erikli tartı tavsiye edebilirim....
Hatta farklı meyveler kullanarak değişik tatlar yakalayabilirsiniz........
erikli tart |
1 yumurta
1 çay bardağı şeker
100 gr margarin ( küp küp doğranmış ve eritilmemiş )
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt ( soğuk )
1 pk vanilya
½ pk kabartma tozu
aldığı kadar un
Üzeri için :
7-8 adet kırmızı erik
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı pudra şekeri
Yapılışı :
Tüm malzemeleri aldığı kadar un ile yoğuralım ve hamuru üzerini örterek yarım saat buzdolabında bekletelim..
Bekleme aşamasında tartın üzerine dizeceğimiz erikleri dilimleyebiliriz.....
Buzdolabında dinlenen hamurumuzu unlu tezgah üzerinde merdane yardımı ile tartı pişireceğimiz tepsinin büyüklüğüne göre açalım...Açtığımız hamur tepsimizden biraz büyük olması gerek tartın duvarlarını oluşturabilmek için...Hamurumuzu yağlanmış tepsiye yerleştirdikten sonra dilimlediğimiz erikleri sıra sıra dizelim.....
tart hamuru |
Pişmeye hazır olan tartımızın üzerine bir yemek kaşığı şeker serperek 180 derece fırında pişirelim....
tart |
Ege |
Afiyet olsun........
No comments:
Post a Comment