Saturday, December 7, 2013

ERİKLİ TART



Mayhoş ,şık görünüm ve nefis bir tarif isterseniz sizlere erikli tartı tavsiye edebilirim....

Hatta farklı meyveler kullanarak değişik tatlar yakalayabilirsiniz........












erikli tart 1

erikli tart
Malzemeler :


1 yumurta


1 çay bardağı şeker

100 gr margarin ( küp küp doğranmış ve eritilmemiş )

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı süt ( soğuk )

1 pk vanilya

½ pk kabartma tozu

aldığı kadar un

Üzeri için :

7-8 adet kırmızı erik

1 yemek kaşığı şeker

1 yemek kaşığı pudra şekeri

Yapılışı :

Tüm malzemeleri aldığı kadar un ile yoğuralım ve hamuru üzerini örterek yarım saat buzdolabında bekletelim..

Bekleme aşamasında tartın üzerine dizeceğimiz erikleri dilimleyebiliriz.....

Buzdolabında dinlenen hamurumuzu unlu tezgah üzerinde merdane yardımı ile tartı pişireceğimiz tepsinin büyüklüğüne göre açalım...Açtığımız hamur tepsimizden biraz  büyük olması gerek tartın duvarlarını oluşturabilmek için...Hamurumuzu yağlanmış tepsiye yerleştirdikten  sonra dilimlediğimiz erikleri sıra sıra dizelim.....











erikli tart 2

tart hamuru


 Pişmeye hazır olan tartımızın üzerine bir yemek kaşığı şeker serperek 180 derece fırında pişirelim....











erikli tart 3

tart
Pişen tartımızın ilk sıcaklığı geçince pudra şekeri serpelim.....Soğuyunca servise hazırdır.....











erikli tart 4

Ege
Küçük oğluşum sizler için lezzet testi yaptı ve çok beğendi :)

Afiyet olsun........


No comments:

Post a Comment